Gietvloer: Een strakke basis voor elk interieur

Een gietvloer van Hoederkunsstofvloeren word met grote zorg aangebracht. Omdat we al  meer dan 30 jaar ervaring hebben in het maken van gietvloeren kunnen wij elke keer weer een vloer naar wens creëeren.

Diverse soorten gietvloeren

Door de verschillende soorten gietvloeren kunt u al snel het gevoel krijgen, waar doe ik nou goed aan?  Wij gaan u daar bij helpen.

Wat zijn gietvloeren nu precies? Gietvloeren kunnen zijn opgebouwd uit beton ( het zogenaamde gietbeton ). Maar wat we vooral zien is dat de kunststof versies voor bedrijven en woningbouw erg populair geworden zijn  zoals polyurethaan (PU) of epoxy. 

Epoxy is prima om bijvoorbeeld aangebracht te worden in een garage maar houd er rekening mee dat epoxy niet scheuroverbruggend is of UV bestendig.

Voor uw woning is een  polyurethaan gietvloer die alifatisch is daar in tegen wel weer geschikt. Hierin hebben we 2 versies de PU gietvloer deze word afgelakt met een matte UV bestendige aflak. Zodat u jaren lang kan genieten van uw aangeschafte vloer. En de PU-UV waar zowel de gietlaag als de top laag UV bestendig en lichtecht zijn waardoor deze vloer heel lang mooi blijft en u er jaren lang plezier van heeft.

Eigenschappen van een gietvloer
  • Vloeistofdicht
  • Naadloze vloer
  • enigszins elastisch
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Werkt geluiddempend
  • Neemt de omgevingstemperatuur aan
  • Ook geschikt voor douche of badkamer
Bel: 06-25 27 30 58

Prijzen gietvloer

Wanneer u al wat research heeft gedaan dan weet u dat de prijs voor een gietvloer wordt berekend per vierkante meter. Bij ons heeft u al een gietvloer vanaf € 42,- per vierkante meter. Dit is een richtprijs, om de uiteindelijke prijs te bepalen moeten we eerst uw situatie goed bekijken, de prijs per m2 hangt af van een aantal factoren. Het kan namelijk zijn dat de ondergrond is zulke slechte staat is dat er geegaliseerd moet worden. Of er moeten eerst nog reparaties uitgevoerd worden voordat we de uiteindelijke vloer kunnen aanbrengen.

Soort gietvloer

Epoxy kan direct worden aangebracht worden met een roller . Door deze manier van aanbrengen zijn de kosten minder maar de vloer is ook minder esthetisch de reden hiervan is dat de vloer aangebracht wordt in een dikte van 1mm waardoor de contouren van de ondervloer zichtbaar zijn. Is dit wat je in gedachte had dan is dit geen reden om het niet te doen. Een polyurethaan vloer is kostbaarder omdat deze in meerdere lagen wordt aangebracht waardoor het zijn slijtvaste en scheur overbruggende eigenschappen krijgt.

Hoe groter het project hoe lager de kosten

De prijs van een gietvloer wordt lager naarmate de m2 meer worden. Dit heeft te maken met het werk de materiaalkosten zijn minder omdat er bij grrotere afname de prijs lager word per kilo. maar het werk wordt er niet minder van. Er zijn nog steeds 3 dagen nodig om de vloer te realiseren.

Korting voor collectieve projecten, Hoederkunstsofvloeren biedt de mogelijk om wanneer u kiest om met meerderen een vloer te nemen dit collectief bij ons aan te vragen. De korting kan dan flink oplopen, voor meer info neem dan contact met ons op.


Bekijk alle gietvloer prijzen


Hoe gaan wij te werk

Stap 1: Voorbereiding

Voor het beste resultaat te dient de ondervloer egaal en uitgehard te zijn. Wij controleren de volledige vloer op oneffenheden en eventuele beschadigingen. Mochten wij deze tegen komen dan repareren wij deze met een speciaal snel plamuur. De vloer wordt glad, stofvrij en vetvrij gemaakt zodat er een goede hechting ontstaat.

Is  de vloer zodanig slecht dan wordt de vloer geschuurd of eventueel geëgaliseerd.

Stap 2: Primerlaag

Nadat de voorbereidingen zijn getroffen brengen we een primerlaag aan om de vloer een goede hechtlaag te krijgen omdat een goede basis het beste resultaat geeft.

Stap 3: Schrap laag

Na het opdrogen van de primerlaag brengen we de schrap laag aan. De schrap laag brengen we aan om de laatste oneffenheden weg te krijgen voor we de uit eindelijke vloer aanbrengen.


Stap 4: De gietvloer

Zodra de schrap laag is uitgehard brengen we gietvloer aan. Heeft u gekozen voor een betonlook dan worden er twee kleuren aangebracht. Tijdens deze handeling wordt u gevraagd om een kijkje te komen nemen om de vloer te krijgen die u wenst.

Stap 5:

Ter bescherming van de nieuw aangebrachte vloer brengen we in de laatste fase een matte aflak aan.

Inspiratie


Inspiratie voor egale gietvloer kleuren
Betonlook inspiratie kleuren
Gietvloer prijs vanaf

Informatie


Beste advies voor de onderhoud van uw nieuwe vloer
Inspiratie voor de gietvloer die u wenst