Onderhoudsadvies

Onderhoud gietvloer

Een gietvloer is een strak, vlak, en vloeistofdicht vloersysteem. Omdat een gietvloer deze eigenschappen bezit is deze makkelijk en goed te onderhouden. U kunt de gietvloer mooi houden door hem regelmatig te stofzuigen en te dweilen met lauw water en een neutrale zeep. Mocht u per ongeluk een bijtend chemisch middel morsen is het raadzaam deze direct te verwijderen met een vochtige doek.

Wij adviseren Frosch dit is een ecologisch schoonmaakmiddel die is gefabriceerd uit alleen maar biologisch afbreekbare middelen.

Onderhoud coatingvloer

Coatingvloeren worden vooral toegepast in grote bedrijfsruimtes hierdoor is de te onderhouden oppervlakte vaak meer werk om schoon te houden. Dan is stofzuigen en dweilen een beetje te veel van het goede. De coatingvloer kan worden schoon gemaakt met een boenmachine of brede veger. Een coatingvloer heeft juist het kenmerk dat deze weinig onderhoud nodig heeft en hoeft verder geen groot onderhoud te plegen. Heeft u kast van streepvorming is dit makkelijk te verwijderen met een schrob borstel en water met een biologisch schoonmaakmiddel.

Onderhoud troffelvloer

Net als met een gietvloer is een troffelvloer zeer makkelijk te onderhouden. De vloer is naadloos dus heeft vuil niet de mogelijkheid om in de vloer te trekken. Regelmatig stofzuigen en dweilen is afdoende om de vloer schoon en hygiënisch te houden. Heeft u een mortelvloer in uw bedrijf is het geen probleem om een schrobmachine te gebruiken, Troffelvloeren zijn namelijk bestand tegen de meeste chemicaliën en kunnen goed tegen een stootje. 

Onderhoud steentapijt - Siergrindvloeren

Steentapijt is ook een vloer die niet veel onderhoud vergt. Doordat de korrel in een laag van blanke epoxy zit heeft vuil geen kans om zich te hechten. Heeft u uw vloer niet laten sealen dan heeft de steentapijt siergrindvloer een open structuur waardoor regelmatig stofzuigen afdoende is. Zorg wel dat u een zachte borstel gebruikt anders kunnen er krassen op de steentapijt siergrindvloer ontstaan. Mocht u toch een vlek hebben op uw vloer kunt u deze reinigen met een beetje lauw water en een biologisch oplosbaar schoonmaakmiddel als Frosch. Gebruik geen groene zeep of schoonmaakazijn deze kunnen namelijk moeilijk verwijderbare resten achter laten.

Het komt natuurlijk wel eens voor dat er koffie, chocola, vet e.d. op de vloer gemorst wordt. Dan is het raadzaam deze dezelfde dag nog te verwijderen. Gebruik hier warm water voor en schrob de vlek met een grove borstel verwijder het vocht met een waterstofzuiger. Aangezien we niet allemaal een waterstofzuiger in de kast hebben staan kan je ook de plek droogdeppen met een schone doek.

Heeft uw een steentapijt – siergrindvloer in uw bedrijf dan adviseren wij altijd de vloer sealen omdat deze vloeren vaak intensief worden gebruikt. Hierdoor heeft vuil en water geen kans om in de vloer te trekken.

Snelle tips voor onderhoud aan uw vloer

  • Stofzuigen met een zachte borstel
  • Eenmaal per week moppen met water en door ons geadviseerde Frosch
  • Vette dranken binnen een half uur opdweilen en goed droog maken
  • Vilt onder uw meubels monteren
  • Zware meubels niet teveel verplaatsen
  • Strepen van schoenzolen niet te lang laten zitten

U kunt bij ons ook een schoonmaakmachine voor uw vloer huren voor € 60,--  Per dag inclusief schoonmaakmiddel.

Inspiratie


Image
Image

Informatie


Image
Meer informatie over onderhoud